praktische informatie

Hoe maak ik een afspraak?

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak.

Afspraken voor kinesitherapie maakt u telefonisch op het nummer 03 333 73 33, voor voetverzorging belt u 03 336 02 44 en dit liefst tussen 9u en 13u. Wij sluiten enkel op zaterdagen, zondagen en officiële feestdagen.

Mochten wij zo nog niet bereikbaar zijn, dan mag u altijd een boodschap nalaten op het antwoordapparaat, met een duidelijke vermelding van uw naam en telefoonnummer.
Annulaties moeten uiterlijk 24u op voorhand gebeuren, zodat wij de vrijgekomen behandeling nog aan iemand anders kunnen geven.

Wat breng ik mee bij de eerste consultatie?

– Identiteitskaart
– Klevertje van het ziekenfonds
– Voorschrift van de arts
– Verslagen en resultaten van onderzoeken die u reeds heeft ondergaan.

Betalingen gebeuren cash of met bancontact na een aantal sessies of aan het einde van de reeks.
Bij betaling krijgt u getuigschriften mee die u kan opsturen naar uw ziekenfonds voor de terugbetaling.

Wat mag ik verwachten?

De eerste behandeling omvat meestal 1 uur. We starten met administratieve gegevens, daarna volgt een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek naargelang uw klacht. Hieruit wordt een behandelingsplan opgesteld die voortdurend aan de evolutie wordt aangepast.
We vinden het belangrijk dat u zelf ook actief meewerkt aan de therapie. We vragen om onze adviezen op te volgen en u kan een oefenschema meekrijgen om thuis te oefenen.

Per kalenderjaar heeft iedereen recht op 18 kinesitherapeutische behandelingen. Meer behandelingen voor dezelfde klacht zijn mogelijk, maar aan een verminderde terugbetaling van het ziekenfonds. Heeft u een nieuwe aandoening in hetzelfde kalenderjaar, dan kan u wel opnieuw 18 behandelingen krijgen aan het normale terugbetalingstarief.

Een voorbeeld: u komt 18 x voor nekklachten rond februari/maart. Heeft u dan plots kniepijn in september, dan kan u wel terug 18 x behandeld worden aan de normale terugbetaling.

In bepaalde gevallen is er de mogelijkheid tot een licht verhoogde terugbetaling voor 60 behandelingen.

Voorbeelden: operatieve ingrepen, fracturen en luxaties, na verblijf in intensieve zorgen, polytraumata, frozen shoulder, gangrevalidatie, lymfoedeem, neuropathie,..

Voor bepaalde chronische aandoeningen (CVA, MS, brandwonden, paraplegie, reumatische aandoeningen, chronisch lymfoedeem, …) waarvoor langdurige behandeling vereist is, geldt geen beperking op het aantal behandelingen en is er een verhoogde terugbetaling voorzien, mits goedkeuring van het ziekenfonds.