Andere

mulligan_A

triggerpunttherapie_A

medical-taping_A

DeDreef-redcord-01

Mulligan Concept

www.mulliganconcept.be

Het Mulligan Concept is een mobilisatietechniek voor gewrichten. De behandeling is volledig pijnvrij, en geeft vaak snel een spectaculaire verbetering bij (pijnlijke) bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn.

Myofasciale Triggerpunt Therapie

http://www.trigger.be

Myofasciale Triggerpunt Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich dan spanningspunten/pijnpunten: triggerpunten genoemd. Triggerpunten ontwikkelen zich niet altijd in de zone waar de pijn wordt beschreven. Dikwijls is het oorzakelijke pijnpunt te vinden in een spier op afstand van de klacht.

McConnell taping en Medical Taping Concept

http://www.fysiotape.nl

De conventionele witte en bruine sporttape (McConnell) heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken, een partiële of totale immobilisering bekomen ter bescherming van lichaamsstructuren. Vb: een enkel intapen na een voetverstuiking.

De elastische rekbare tape volgens het Medical Taping Concept ondersteunt spieren en gewichten in hun functie en beweging, de bewegingsvrijheid blijft behouden. De tape werkt onmiddellijk pijndempend en verlichtend, ondersteunt het gewricht en verbetert spierfunctie.
De tape vormt ook een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

Red Cord

http://www.redcord.be

Uit onderzoek is gebleken dat fysieke inactiviteit of pijn kan leiden tot de deactivering van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren gaan compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn. Het Redcord systeem gaat deze spieren terug activeren door middel van suspensie training met instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Hierdoor kunnen we reeds in de eerste behandeling een daling of verdwijning van de klachten bekomen.

Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

Een behandeling volgens Redcord start met het zoeken van ‘weak links’ = fouten in de biomechanische ketting door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak ‘weak links’ aanwezig, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid, fout bewegingspatroon, …
Redcord is geschikt voor elke doelgroep omdat de behandeling pijnvrij is en aangepast kan worden aan elk niveau.