Pre- en postnatale begeleiding en bekkenbodemtherapie

kine de dreefkine de dreef

links

http://www.bicap.be
http://www.pelvired.be

prenatale begeleiding

Prenatale oefeningen helpen je om je lichaam voor te bereiden op de bevalling en in optimale conditie te houden.
Volgende oefeningen worden aangeleerd tijdens de zwangerschapsbegeleiding: aandacht voor correcte houding, core stability, stretchoefeningen, bekkenbodemspieroefeningen, ontspannings- en ademhalingstechnieken, mogelijke houdingen om wee├źn op te vangen, baringshoudingen, perstechnieken, alsook oefeningen om samen met je partner te doen in de voorbereiding naar de bevalling en tijdens de arbeid. Het algemeen welzijn van de toekomstige mama staat hierbij voorop.

Er gaat eveneens aandacht naar de preventie en de behandeling van mogelijke rugklachten, bekkenpijn, bekkenbodem,..

postnatale begeleiding

Postnataal beogen we een vlot herstel van lichaam en conditie na de bevalling, op maat van moeder en baby. De postnatale begeleiding starten we een zestal weken na een natuurlijke bevalling, een achttal weken na een keizersnede.

bekkenbodemtherapie

Zowel voor, tijdens als na een zwangerschap en bevalling kunnen problemen zich voordoen ter hoogte van de bekkenbodem. Klachten zoals urineverlies, stoelgangverlies, een verzakking, seksuele problemen, staartbeenklachten, … kunnen ontstaan.

Vroegtijdig ingrijpen is steeds het beste advies. We leren je specifieke oefeningen aan om de bekkenbodemspieren te versterken en ze ook goed te kunnen ontspannen. Je krijgt ook veel tips mee naar huis ter preventie van nieuwe klachten.